Mennyi pénzre van szükséged?
Hitelösszeg
Ft
Futamidő
év
A lakás piaci értéke
Ft
Gyakran használnád a bankkártyád?
Más szolgáltatást is igénybe vennél a hitelt nyújtó banktól?
Kamatperiódus hossza: ?
Csak ezektől a bankoktól kérek ajánlatokat:
Keresés
További beállítások Kevesebb beállítás
Frissítve: 2018.12.13. 09:47
Tudnivalók és fogalmak
 • Fontos tudnivalók a hitelkalkulátorról

  Hitelkalkulátorunk az aktuális banki kondíciók alapján számol, az adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük. A hitelek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza adatbázisunk és a beállított hitelösszegre és futamidőre - és egyéb személyre szabási lehetőségek esetén azoknak megfelelően - számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot, THM-et és a kezdeti költségeket is.

  Egyes speciális hitelekhez, vagy kedvezményrendszerekhez (mint például a Budapest Bank Egyenlítő hitele vagy az OTP Hűség1 szolgáltatása) egyéb adatokat is meg lehet adni a még személyre szabottabb kalkulációhoz (pl. hogy mekkora fizetésed van, vagy havonta mennyit tudnál félretenni). Ezeknél a találatoknál a „Személyre szabás” gombra kattintva tudod finomhangolni az adott hitelt.

  A bankok aktuális kezdeti költségeket érintő akcióival és díjvisszatérítéseivel a legtöbb esetben számolunk, de ha ezekért olyan feltételeket szabnak, amelyeket mi magunk sem vállalnánk hiteligénylőként (például életbiztosítás megkötését), akkor ezekkel nem minden esetben számolunk. A találatban lévő „Rövid leírás" gombra kattintva részletesen kifejtjük, hogy milyen akcióval, kamat(felár) kedvezménnyel számoltunk és ehhez milyen feltéleknek kell megfelelni. Hitelkalkulátorunk ezekben az esetekben már a csökkentett díjakkal számol.

  Nem jelenítjük meg az összes elérhető akciót, kamat(felár) kedvezményi lehetőséget, különösen ha a bank ezeket csak azoknak az ügyfeleknek nyújtja, akik nem közvetítőn keresztül igénylik a hitelt, vagy a bank honlapján vagy adott (közvetítő) partnerén keresztül adja le az igénylését, vagy csak bizonyos munkáltatónál dolgozók vagy városban lakók számára érhetőek el, vagy bármi egyéb olyan feltételt rendelnek hozzá, ami a látogatók döntő többségének nem elérhető, nem teljesíthető. Az olyan ajánlati leveles, edm-ekben vagy direkt promócióban szereplő termékeket, kezdeti költség vagy kamat(felár) kedvezményeket sem tartalmazza hitelkalkulátorunk, amelyek csak előre kiválasztott, leszűrt vagy adott banknál meglévő ügyfelek számára elérhetőek, vagy éppen nem publikusak.

  Hitelkalkulátorunk figyelembe veszi, ha adott bank hitelösszeg sávonként vagy futamidő sávonként eltérő kamatot, vagy kamatfelárat határoz meg.

  Egyes bankoknál előfordulhat, hogy ügyfélminősítési kategóriák szerint állapítják meg a hitel kamatát, kamatfelárát, vagyis a bank hitelelbírálási rendszerétől (scoring) és az adós jövedelmi és egyéb paramétereitől függően különböző kamattal vagy kamatfelárral hitelezi az igénylőket. Mivel nem publikusak ezek az értékelési rendszerek, így nem tudjuk megállapítani, hogy az egyes látogatók pontosan (még ha bizonyos adatokat meg is adnak magukról) melyik ügyfélminősítési kategóriába esnek.

  A hitelkalkulátor a jövedelem alapján is szűrheti a találatokat – ha beállítod, hogy 250.000 Ft-nál magasabb jövedelmed van, akkor még kedvezőbb árazású hiteleket is megmutatunk. Minden hitelnél megtekintheted az akciós feltételeket és a kezdeti költségeket, ha a találatban a „Rövid leírás" vagy gombra kattintasz.

  A hiteleket sorba tudod rendezni az oszlopok (törlesztőrészlet, visszafizetendő, THM) alapján is. Alapértelmezetten az összesen visszafizetendő oszlop szerint rendezzük a találatokat, úgy gondoljuk, hogy ez mutatja meg a legjobban az egyes hitelek közötti különbséget.

  Más hitelkalkulátorokkal szemben rendszerünk valós adatokat tartalmaz, melyeket a bankok is gyakorta ellenőriznek.

  A hitelkalkulátorban törekszünk arra, hogy a Magyarországon működő és aktívan hitelező bankok hiteleit feldolgozzuk. Az adatok frissítése miatt, vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy átmenetileg nem mutatjuk a hitelkalkulátorban. A takarékszövetkezetek és pénzügyi vállalkozások hiteleit nem dolgozzuk fel, ezeket nem mutatjuk a hitelkalkulátorban.
  A kalkuláció során azt vesszük alapul, hogy határidőben, pontosan fizeted a hiteledet, ezért nem számolunk késedelemi díjakkal.
  Némely esetben kiemelünk általunk fontosnak ítélt jellemzőket az adott termékről, ezzel is segítve a választást.

 • Nem találok bizonyos bankot vagy terméket az összehasonlítóban. Miért van ez?

  Ez egyrészt azért lehet, mert nem dolgozzuk fel az adott bank termékeit, vagy ha éppen frissítjük egy adott bank kondícióit (ez általában egy munkanapot vesz igénybe), akkor nem mutatjuk azokat, amíg a frissítést nem fejeztük be teljesen.

  Ritkább esetben az is előfordulhat, hogy valamelyik banknak jóvá kell hagynia a kalkulátorainkban rögzített adatokat, számítási képleteket (ez időszakosan megtörténik), és amíg ez nem fejeződött be, addig nem mutatjuk az adott bank termékeit.

 • Mi történik, miután a hitelkalkulátorban hitelt igényelek?

  A megadott elérhetőségeken keresni fognak a kiválasztott bank ügyintézői vagy a Bankráció Kft. munkatársai, hogy segítségedre legyenek. Általában egy előszűrést csinálnak, hogy megállapítsák, hogy mennyi hitelt kaphatsz. Lakáshiteleknél ha hitelszakértő segítségét kéred, akkor a Bankráció Kft a teljes hitelügyintézés során melletted lesz.

  Munkaidőben 24 órán belül, hétvégén és ünnepnapokon áltlában a következő munkanapon kerül sor a kapcsolatfelvételre.

 • Ugyanazokkal a kondíciókkal kapom az itt igényelt hitelt, mintha bemennék a bankba?

  Általában igen, és egyes esetekben egyedi kedvezményeket, költség-elengedéseket tudunk a bankoknál biztosítani számodra.

  Mivel a banki ajánlatok folyamatosan változó kondíciói között segítség nélkül nagyon nehéz eligazodni, mindenképpen érdemes hitelkalkulátorunkat használni és tájékozódni, mielőtt bármely bankba bemennél. A hitel-összehasonlító használatával és a megfelelő hitel kiválasztásával akár több millió forintot is megspórolhatsz.

 • Mik a szabad felhasználású hitel felvételének lépései és mennyi idő amíg a hitelhez hozzájutok?

  Jelzáloghitel ügyintézése körülbelül 6-8 hét, ha személyesen, egymagad intézed. Ha rajtunk keresztül igényeled a hitelt és kéred a Bankráció Kft. hitelszakértőinek segítségét, akkor akár 3-4 hét alatt is elvégezhető az ügyintézés, ha minden dokumentum (munkáltatói igazolás, bankszámlakivonatok, stb.) azonnal rendelkezésre áll.

  A szabad fehasználású hitel felvételének lépései:

  1. Hitelek összehasonlítása és szimpatikus termék igénylése hitelkalkulátorunk segítségével.
  2. Egyeztetés a Bankráció Kft. hitelszakértőivel vagy banki partnerünkkel, előszűrés elkészítése (hogy tudd, mennyi hitelt kaphatsz).
  3. Hiteligényléshez szükséges dokumentumok bankban történő leadása (hitelkérelem befogadása).
  4. Ingatan értékbecslése, hitelbírálat.
  5. Pozitív döntés esetén szerződés a bankkal, majd hitelfolyósítás.

  További hasznos tanácsokat itt találsz.

 • Mennyi hitelt kaphatok?

  Ezt pontosan nem tudjuk megmondani, hiszen függ az életkorodtól, jövedelmedtől, munkahelyedtől, a fedezet értékétől, stb. Szabad felhasználású jelzáloghiteleknél a fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-ára adhat a bank hitelt, de általában legfeljebb a forgalmi érték 60%-áig szoktak hitelt nyújtani.

 • A hitelkalkulátor a hitelek összes kezdeti költségét feltünteti?

  Nem. A költségek kiszámolásánál a THM rendeletben írtakat követjük, mely alapján a hitelfelvételhez szorosan kapcsolódó költségeket tüntetjük fel (melyeket a banknak és a Földhivatalnak kell megfizetni). Általánosságban elmondható, hogy a közjegyzői díjat, ügyvédi költséget, ingatlanszerzéssel kapcsolatban felmerülő illetéket, térképmásolat díját és a különböző biztosítások (fedezeti biztosítás, életbiztosítás, stb.) díjait nem tartalmazza az általunk feltüntetett kezdeti költség. A fenti költségek ügyletenként és hitelösszegenként eltérőek, ezért ezeket nem lehet pontosan előre kiszámolni.

 • Újabb látványos bővülés a lakáshiteleknél - mindent elsöpör a fix törlesztés

  Megállás nélkül halad a meredek emelkedőn a lakossági hitelpiac a legfrissebb adatok szerint. Az év első tíz hónapjában több mint 383 milliárd forint értékben kötöttek szerződést személyi kölcsönökre a bankok, ami éves összevetésben 50 százalékos növekedést jelent, 2016 azonos időszakához képest 121 százalékos emelkedésnek felel meg. Emellett pörög a lakáshitelpiac is: az idén tíz hónap alatt több mint 720 milliárd forint értékben születtek új lakáshitel-szerződések, ez 2017 azonos időszakához k...
 • Dagad a lakossági hitelpiac

  Meredek emelkedőn maradt a lakossági hitelpiac, mind a személyi kölcsönök, mind a lakáshitelek piacán nagy a kereslet - derül ki a BankRáció.hu összeállításából, amely a saját és a jegybanki adatokon alapul.
 • Szabad felhasználású jelzáloghitel

  Olyan hitel, melyet tetszőlegesen felhasználhatsz, a hitelösszeg bármire elkölthető. A hitel fedezete az általad, mint hitelfelvevő által (vagy a zálogkötelezett által) felajánlott ingatlan, melyre a bank jelzálogjogot jegyeztet be.

  A 2010.03.01. után kötött nem lakáscélú szerződéseknél részleges vagy teljes előtörlesztés (végtörlesztés) esetén külön díj nem kerül felszámításra, ha a fennálló tartozás nem haladja meg az 1.000.000 Ft-ot és az ezt megelőző tizenkét hónapban előtörlesztés nem volt.

 • Jelzáloghitel

  Olyan hitelfajta, melynek fedezetéül egy vagy több ingatlant ajánlasz fel a bank részére, amely(ek)re az jelzálogjogot jegyeztet be. A bank kockázata így alacsonyabb, mivel nemfizetés esetén a bank jogosult a felajánlott ingatlanokat értékesíteni, hogy visszakapja pénzét. Az ilyen hitelek összege általában magas (jellemzően 5 millió forint feletti), futamidejük hosszú (akár 35 év is lehet). A hitelbírálat ideje hosszabb (3-4 hét). Kamatozásuk jóval alacsonyabb, mint a nem jelzálog-fedezetű hitelé. A hitel célja alapján az ingatlanfedezetes hiteleknek több fajtája van, pl. lakáscélú (vásárlás, építési, felújítás stb.) vagy szabad felhasználású.

 • Forgalmi érték (ingatlan)

  Az ingatlan piaci értéke a hivatalos értékbecslés időpontjában, amit főként a kereslet-kínálat, az ingatlan állapota és elhelyezkedése határoz meg. A forgalmi érték összege megegyezik azzal az összeggel, amennyiért az értékbecslés pillanatában az ingatlan várhatóan értékesíthető.

 • Hitelbiztosítéki (HB) érték

  Jelzáloghitel esetén a fedezetként felajánlott ingatlan bank által elismert értéke, melyet az értékbecslő határoz meg a bank számára. A hitelbiztosítéki érték nem egyenlő az ingatlan forgalmi értékével, annál általában 10-20%-al alacsonyabb.

 • Finanszírozási arány

  A fedezetként felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki és forgalmi értékének hányadosa. Jelenlegi szabályozás szerint a bankok a felajánlott fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-áig nyújthatnak hitel forint alapon.

 • Kamatperiódus

  Az az időszak, amelyen belül a felvett hitel kamata nem változik. A bank csak a kamatperiódus fordulónapján változtathatja meg a hitel kamatát. Hitelszerződés megkötésénél bizonyos esetekben lehetőség van a kamatperiódust kiválasztani. Minél hosszabb a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ha rosszabbodó gazdasági helyzetre vagy emelkedő alapkamatra számítunk. Jelzáloghiteleknél általában javasolt legalább egyéves kamatperiódusú hitelt választani. Fedezetlen hiteleknél (pl. személyi kölcsön) sokszor nem értelmezhető a kamatperiódus, mivel a futamidő végéig garantálja a hitelintézet, hogy a hitel kamata nem fog megváltozni.

 • Hitelügylet szereplői

  Hitel felvételekor az adós sok esetben nem egy, hanem akár több személy vagy cég is lehet. Őket hívjuk kötelezettnek, melynek típusai:
  - adós (elsődlegesen övé a tartozás),
  - adóstárs (ugyanúgy felel a hitel visszafizetéséért, mint az adós), aki általában házastárs, élettárs vagy családtag, 
  - kezes (ha az adós, adóstárs nem fizet, akkor a bank tőle követelheti a hitel visszafizetését),
  - dologi adós, más néven zálogkötelezett (olyan kezes, aki nem az egész tartozásért felel, hanem csak a tulajdonában lévő vagyontárgy(ak) erejéig, melyeket ő ajánlott fel fedezetként).

 • Kezdeti költség(ek)

  A hitelfelvétel során azokat az egyszeri kiadásokat nevezzük kezdeti költségeknek, melyek megfizetése nélkül a bank nem fogja a hitelt folyósítani. Ezek közé tartozik az értékbecslési díj és a közjegyzői díj is. Akciók keretében a bankok sokszor a kezdeti költségek egy részét elengedhetik vagy a folyósítás után jóváírhatják az adós számláján  - cserébe viszont a bankhoz történő jövedelemátutalást vagy egyéb banki termékek igénybevételét írhatják elő.

 • Közjegyzői okirat

  Olyan okirat, amely közjegyző által aláírtan tanúsítja az okiratba foglalt nyilatkozat megtételét, annak helyét, idejét és módját, illetve, hogy az okirattal tanúsított adatok és tények a valóságnak megfelelnek. Jelzálogszerződésnél általában kétféle kötelezettségvállaló nyilatkozatot (közjegyzői okiratot) használnak a bankok – ezek közül csak egyfélét kell aláírni:
  Egyoldalú: A hiteligénylő jelzáloghitel kölcsönszerződésben foglalt kötelezettségvállalását tartalmazza.
  Többoldalú: Ugyanaz, mint az egyoldalú, csak ebben az esetben magát a kölcsönszerződést foglalják közjegyzői okiratba (általában ennek magasabb a díja).

 • Budapest Bank - 2018-10-12 - Fogyasztóbarát hitelek új kuponakciója

  Október 12-től visszavonásig, de legkésőbb 2019. január 31-ig új kuponakció indul azon ügyfeleknek, akik LK2018 kuponnal rendelkeznek, és azt a kölcsönkérelmi nyomtatvánnyal egy időben átadják, és a bankkal Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kölcsönszerződést kötnek 2019.04.30-ig, és ezt követően a kölcsön folyósításra kerül, és az igényelt és a jóváhagyott kölcsön összege eléri a 10.000.000 Ft-ot. Az akció keretében a bank egy havi törlesztőrészletnek megfelelő összeget, de maximum 50.000 Ft-ot visszatérít kedvezmény formájában az ügyfél Budapest Banknál vezetett hitel törlesztésére szolgáló, bármely típusú és kondíciójú fizetési számlájára az első havi törlesztőrészlet megfizetését követő 30 napon belül. A kupon a Budapest Bank Zrt. részvételével zajló nyilvános rendezvényen kerül terjesztésre.

 • Gránit Bank - 2018-10-10 - A refenerciakamat (3 havi BUBOR) változása

  Október 10-től a 3 havi BUBOR referenciakamat értéke csökkent (0,27%-ról 0,19%-ra), a kamatfelárak nem módosultak. Az akcióban nyújtott valamennyi kedvezmény (kivéve Millenium Kedvezmény) figyelembevételével Gránit Lakáshitelt 2,23-3,80%-os, Szabad felhasználású hitelt 3,38-4,96%-os THM-mel nyújt a bank.

 • Sberbank - 2018-10-10 - A 6 és 12 havi BUBOR emelkedése

  Október 10-től a bank által alkalmazott 6 és 12 hónapos BUBOR növekedett, a kamatfelárak és egyéb feltételek nem változtak. Sberbank piaci kamatozású lakáscélú jelzálogkölcsön 6 hónapos kamatperiódussal "A típus" 3,00%-os THM-mel igényelhető, míg "B típus" esetében 3,42%, "C típus" esetén pedig 3,85%, valamint 12 hónapos kamatperiódussal "A" típusnál 3,27%, "B" típusnál 3,69% és "C" típusnál 4,11% a teljes hiteldíj mutató (nem technikai számláról történő törlesztés esetén) a jelenleg hatályos hirdetmény szerint. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamata nem változott.

  A terméktájékoztatókban a reprezentatív példák adatai módosultak. Új Összehasonlító táblázatot is kitett a bank a weboldalára, melyben nincs lényeges változás az előző táblázathoz képest.

 • Oberbank - 2018-10-10 - Jelzáloghitelek kamata nem változott az új hirdetményben

  Az október 10-től hatályos hirdetményben a fizetési számlához kapcsolódó hitelkeret referenciakamata (a 3 havi BUBOR) csökkent, a jelzáloghitelek kamata nem változott.

 • Budapest Bank - 2018-10-09 - Otthonteremtési kamattámogatással nyújtott lakáshitelek kamat és THM mértéke módosult

  Szeptember 5-től az otthonteremtő hitelek referenciakamata, az 5 éves ÁKKH és a 6. évtől alkalmazott 6 hónapos BUBOR értéke emelkedett, a kamatfelárak nem változtak. Az 5 éves kamatperiódusú Otthonteremtő hitel THM-je 5,13-5,54%-ról 5,74-6,17%-ra nőtt. A piaci kamatozású jelzáloghitelek, valamint a minősített fogyasztóbarát hitelek kamatai nem változtak.

 • Oberbank - 2018-10-04 - Kamatcsökkenés, futamidő változása, referenciakamat emelkedése

  A szeptember 28-tól hatályos hirdetményben a következő változásokat tette közzé a bank:

  - Az 5 éves kamatperiódusú hitelek futamideje 10, 15, 20 év lett, tehát mostantól 5 éves futamidőre már nem lehet igényelni.
  - A 10 éves kamatperiódusúaké pedig 20 év, így 10 éves futamidőre már nem lehet igényelni.
  - Az Akciós 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek kamata 5,17%-ról 4,52%-ra csökkent.
  - Az Akciós 10 éves kamatperiódusú lakáshitelek kamata 6,08%-ról 5,34%-ra csökkent.
  - Az Akciós 3 hónapos kamatperiódusú lakáshitelek kamatfelára 2,4%-ról 1,75%-ra csökkent.
  - Október 15-től a 3 hónapos BUBOR értéke 0,17%-ról 0,19%-ra növekszik.

 • Sopron Bank Burgenland - 2018-10-04 - Referenciakamat-változás, THM mutató aktualizálása

  Október 1-től az 1 és 5 éves ÁKK referenciahozam nőtt, a kamatfelárak nem módosultak. Otthonteremtő kamattámogatott hitel 5 éves kamatperiódussal 6,69%-os THM-mel igényelhető, míg 1 éves kamatperiódus esetében 4,20% a teljes hiteldíj mutató a jelenleg hatályos hirdetmény szerint, új és használt lakás vásárlására. A 10 és 10 Otthonteremtő Kamattámogatott hitel THM-je 3,46% (új lakás vásárlására). A referenciakamathoz kötött hitelek hirdetményeit a THM mutató aktualizálása miatt frissítették. Az aktualizálás érvényességi dátuma: 2018. szeptember 26. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú jelzáloghitelek tekintetében a korábbi hirdetmények érvényesek.

 • Mohácsi Takarék Bank - 2018-10-04 - Referenciakamatok és reprezentatív példa módosulása az új terméktájékoztatókban

  Október 1-jén a bank nem tett ki frissített hirdetményt egyik hitelére sem, azonban új terméktájékozatókat igen, melyekben a reprezentatív példák adatai módosultak a referenciakamatok változása miatt.

 • K&H Bank - 2018-10-03 - A 3 éves kamatperiódusú jelzáloghitelek nem igényelhetők október 1-től, és további változások

  A jóváírási akció kiegészült azzal, hogy ha a munkabérátutalási kamatkedvezmény feltételei nem teljesülnek a folyósítástól számított 1 év időtartam alatt, akkor visszatérítendő a 100.000 Ft. A 3 éves kamatperiódusú hitelek megszűntek. A 3 és 12 havi BUBOR, valamint az 5 éves ÁKKH egyaránt nőtt, melyet a 2018. október 1-jei Függelékekben tettek közzé. A kamatfelárakon és a kamatokon nem változatott a bank.

 • Kinizsi Bank - 2018-10-03 - Jelzáloghitelek kamat- és THM-változásai

  A piaci kamatozású jelzáloghitelek THM értékei csökkentek október 1-től a referenciakamatok csökkenése miatt. A Piaci kamatozású lakáscélú hitel THM-je 5,34%-ról 5,26%-ra (5.000.000 Ft, 20 év futamidő), a Jelzálog típusú hitel esetében ugyanilyen hitelösszegre és futamidőre 7,45%-ról 7,38%-ra módosult. A "Három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele" elnevezésű termék kamata nőtt, de a THM nem változott.

 • Gránit Bank - 2018-10-03 - Az otthonteremtő hitelek referenciakamatának emelkedése

  Október 1-től az Otthonteremtési Kamattámogatott Jelzáloghitelek esetében alkalmazott 5 éves ÁKK referenchiahozam magasabb lesz, de a kamatfelár és az akciós THM nem változik (3,13%).

  A refenciakamatok hirdetményében a bank előre közölte, hogy október 10-től a piaci jelzáloghitelek referenciakamata, a 3 havi BUBOR 0,19% lesz (csökken), mely értéket január 9-ig fognak alkalmazni.

 • Sberbank - 2018-10-03 - Az otthonteremtő hitelek referenciakamata nőtt

  Az 1 és 5 éves ÁKK referenciakamat egyaránt emelkedett, a kamatfelárakon, akciókon nem változatott a bank. Az 1 éves Otthonteremtési hitel THM-je használt lakás vásárlására 4,01%, az 5 éves kamatperiódusúé pedig 6,50% az október 1-től hatályos hirdetmény szerint.

 • MagNet Bank - 2018-10-03 - Referenciakamatok mértékének és vonatkozási dátumának módosulása

  Október 1-től a bank által alkalmazott referenciakamatok, a 6 havi BUBOR és az 5 éves ÁKKH egyaránt emelkedett, a kamatfelárak és a kamatok nem változtak. Akciós MagNet Lakáshitelt B2 minősítési kategóriában 4,4%-os THM-mel igényelhetünk, de a maximális, 0,4%-os kamatfelár-kedvezménnyel a Magnet Lakáshitel THM-je 3,9%. A MagNet Stabil Ötös és Stabil Tízes hitelek kamata, így THM értékei is változatlanok. A MagNet 10+10 Otthonteremtési kamattámogatott hitel THM-je szintén nem változik (3,3%).

 • Raiffeisen Bank - 2018-10-03 - Referenciakamat emelkedése és új akciók

  Október 1-től a 6 hónapos BUBOR 0,01 százalékponttal emelkedett, a kamatfelár nem változott. A hirdetmény szerint a 6 havi BUBOR-hoz, mint referenciakamathoz kötött kamatozású jelzáloghitelek THM-je ennek megfelelően változott:

  - Raiffeisen Lakáshitel, illetve Raiffeisen Egyetlen hitel lakáscélú hitel kiváltására forint alapon 3,04-4,08%-ról 3,05-4,09%-ra,
  - Raiffeisen Személyi Kölcsön Ingatlanfedezettel, illetve Raiffeisen Egyetlen hitel szabad felhasználású jelzáloghitel kiváltására forint alapon 4,39-5,44%-ról 4,40-5,45%-ra nőtt.

  A Minősített Fogyasztóbarát Hitelek tekintetében új akciók indultak: 2018. október 1. és november 30. között beadott igénylésekre a kölcsön kifizetéséhez kapcsolódó fedezetellenőrzési díjat (TAKARNET) a bank elengedi, továbbá a jelzálog ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzése és a térképmásolat díja díjmentes. A 10 éves kamatperiódusú és a 10 éves futamidő végéig fix kamatozású fogyasztóbarát hitelek esetében továbbá visszatéríti a közjegyzői munkadíj összegét is.

  A Jelzáloghitel Hitelefedezeti Védelem Biztosítás (UNIQUA) 2018. évi őszi promócióban minden forint alapú jelzáloghitel termékkel rendelkező ügyfelének, aki újonnan igényelt vagy meglévő Jelzáloghitel terméke mellé UNIQA Hitelfedezeti Védelem Biztosítást köt, az első 2 havi biztosítási díját a bank jóváírja. Az akció 2018. október 1-től 2018. december 31-ig tart.

 • UniCredit Bank - 2018-10-02 - A referenciakamatok emelkedtek

  A 12 hónapos BUBOR nőtt, emiatt a referenciakamathoz kötött jelzáloghitelek kamatai és THM értékei is magasabbak lettek. Az 1 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel kamatkedvezmény nélküli THM-je vásárlási hitelcél esetén 4,62%-ról 4,67%-ra emelkedett. Az 5 éves kamatperiódusú hitelek, valamint Stabil Kamat jelzáloghitelek kamata nem változott. Szintén változatlanok a fogyasztóbarát hitelek kamatai, ezekre nem is tett ki új hirdetményt a bank. Az 1 és 5 éves otthonteremtő hitelek referenciakamata nőtt, így a THM-ek is emelkedtek.

 • Takarék Kereskedelmi Bank - 2018-10-02 - Magasabb referenciakamatok

  Az október 1-től hatályos hirdetményekben a referenciakamatlábak és referenciahozamok frissítésre kerültek, azaz a 6 hónapos BUBOR, a fogyasztóbarát hitelek referenciakamata és az Otthonteremtő hitelek referenciakamata egyaránt nőtt. A referenciakamatok emelkedése miatt a THM-ek is magasabbak lettek: Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 6,20%-ról 6,26%-ra, Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 6,59%-ról 6,70%-ra nőtt.

 • Erste Bank - 2018-10-02 - Díjemelés, megszűnt termék, hitelcélok bővülése a 3, 5, 10 és 15 éves fix lakáshiteleknél

  Október 1-től a 6 hónapos kamatperiódusú jelzáloghitelek referenciakamata emelkedett, de a kamatfelárak nem változtak. A 3, 5, 10 és 15 éves fix lakáshiteleket mostantól ismét lehet vásárlásra, építésre és lakáscélú hitel kiváltására igényelni. Október 1-től nem igényelhető 3 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, ugyanekkor az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamata ismét visszaáll a szeptember 1-jei szintre, a szeptember 24-i változások nem szerepelnek az új hirdetményben. Az Alap hirdetményben az értékbecslési díjak emelkedését tették közzé: értékbecslés 30.000 Ft helyett 32.000 Ft lesz, helyszíni szemle 15.000 Ft helyett 20.000 Ft. Az Akciós hirdetményben az egyedi kamatozású hitelek kamata és THM értéke változott a 6 havi BUBOR változása miatt. A szabad felhasználású hitelek hirdetményében csak a 6 hónapos BUBOR emelkedése miatti THM-növekedést tették közzé. A támogatott hitelek tekintetében a korábbi hirdetmény maradt érvényben.

 • CIB Bank - 2018-10-02 - Magasabb referenciakamatok és THM-ek

  Otóber 1-től a CIB UNO jelzáloghitelek referenciakamata, a 12 havi BUBOR 0,05 százalékponttal nőtt, a kamatfelárak nem változtak. CIB UNO Lakáscélú kölcsönt Kamatfelár kedvezménycsomag 2-ben 3,95%-os, hirdetményben meghatározott THM-mel lehet igényelni (egyösszegű folyósítás esetén). A CIB 5 és CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek, valamint a a CIB 5 vagy 10 éves kamatperiódusú Szabad Felhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsönök, továbbá a Végig FIX kölcsönök kamata nem változott, azonban néhány esetben a THM értékek 0,01 százalékponttal magasabbak lettek a hirdetményekben. Az Otthonteremtési Kamattámogatott hitel referenciakamata, az 5 éves ÁKKH nőtt, a THM értéke nem változott a szeptember 1-jei hirdetményhez képest.

 • OTP Bank - 2018-10-01 - Akciók meghosszabbítása, referenciakamatok változása

  Október 1-től az Őszi ingatlanhitel értékesítési akciót és az Online kamatkedvezmény kampányt meghosszabbította a bank október 31-ig. Az 1 és 5 éves ÁKKH, valamint a 3 hónapos BUBOR is nőtt. Október 1-től a 3 hónapos kamatperiódusú jelzáloghitelek ügyleti kamata nem a hónap 4. napján, hanem az 1. napján fog változni. A kamatfelárak, kamatok nem változtak. A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek Ingatlanhitel értékesítési akcióját szintén október 31-ig hosszabbította meg a bank. A kamatok ezeknél a hiteleknél sem változtak most. A Hűség szolgáltatás keretében igényelhető SMS költsége egységesen 20 Ft lett.

  A közjegyzői költségre vonatkozó akció pontosításra került azzal, hogy az akció kizárólag a hitelező által megkövetelt, egy darab közjegyző hivatali helyiségében készített közjegyzői okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat hiteles kiadmányának költségeire vonatkozik, amely tartalmazza mind a kölcsönszerződés, mind pedig a zálogszerződés szerinti, a hitelező által elfogadott tartalmú kötelezettségvállalásokat.

 • MKB Bank - 2018-10-01 - Új kamatkedvezmények, kamatváltozás, megszűnt termékek

  Október 1-től Minősített Fogyasztóbarát MKB FIX Forint Lakáshitelek árazása megváltozott, így az eddigi Normál és Kiemelt kondíciók helyett Normál, Extra, Prémium és Exkluzív árazást vezettek be, és megszűnt az ügyfélminősítéstől függő árazás. A 15 éves és a 20 kamatperiódusú hitelek kamata mostantól eltér, Normál kondíciókkal, 15 éves futamidővel 6,70% lesz, 20 éves futamidővel pedig 7,00%.

  A Normál kondíciónak nincsenek speciális feltételei, az Extra kondíció feltétele: legalább havi 150.000 Ft jóváírás legfeljebb két forrásból, a Prémium kondíció feltételei: legalább 300.000 Ft jóváírás és legalább 5 millió Ft igényelt kölcsönösszeg, az Exkluzív kondíció feltételei pedig legalább 450.000 Ft jóváírás és legalább 5 millió Ft kölcsönösszeg.

  A piaci hitelek esetében alkalmazott referenciakamatok (6 és 12 hónapos BUBOR) emelkedtek, és az otthonteremtő hitelek referenciakamata is magasabb lett. A Kamatkövető hitelek esetében szintén Normál, Extra, Prémium és Exkluzív kedvezményeket vettek be, és megszűntek a Kiemelt Plusz kedvezmények. A Kamatrögzítő hiteleknél maradt a Normál, Extra, Prémium és Exkluzív kedvezmény, tehát mostantól egyforma lesz kedvezmények feltétele és elnevezése. Ezzel egyidőben itt sem alkalmaznak ügyfélminősítés eredményétől függő árazást. A Kamatkövető és Kamatrögzítő hitelek kamatát is módosították.

  Fentieken túl kivezették az MKB Kamatrögzítő Forint Lakáshitel, az MKB Kamatrögzítő Forint Magánhitel Bónusz 10, Bónusz 30, Bónusz 50 kamatkondícióit.

FONTOS! Nem biztos, hogy a kiválasztott hitelt meg is kaphatod. A Bankráció Kft. Akció részleteit itt olvashatod.
A fent szereplő adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást.
A Hitelkalkulátorban feltüntetett termékek fizetett hirdetések, amelyeket objektív összehasonlítás eredményeképpen jelenítünk meg (kivéve a színes kerettel megjelölteket, amelyek az adott bankkal történt külön megállapodás alapján kerültek kiemelésre). A BankRáció Hitelkalkulátora automatikusan a keresési feltételeknek megfelelő első 15 találatot mutatja. A "További találatok" gombra kattintva a keresési feltételeknek megfelelő további 15 találatot mutatjuk felhasználóink részére. A Hitelkalkulátor nem minden esetben teszi lehetővé, hogy egy bank több terméke sorrendben a lista egymást követő ranghelyein szerepeljen.
A fenti hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplők, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg az adott bank döntésétől függően.
A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni. * A törlesztőrészletek mező „Későbbi” részében a futamidő utolsó évének első hónapjára számított törlesztőrészletet jelenítjük meg. Fontos, hogy a törlesztőrészletek számítása a jelenleg aktuális kamatokkal történt. A bankok, kamatperiódusonként módosíthatják a hitel után fizetendő kamatot.
A találatok között - a lehető legteljesebb tájékoztatás érdekében - azon bankok termékeinek paramétereit is megjelenítjük az általunk használt és közzétett metódus alapján, amelyekkel nem állunk értékesítői szerződéses jogviszonyban. Ezeknél a termékeknél az igénylés során nem tudunk segítséget nyújtani, így az ilyen találatoknál a "Részletek" gomb/felirat sem látható.

Hitelajánlatok keresése

Ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot,
14 bank jelzáloghiteleit hasonlítjuk össze.

Türelem, ez eltart pár másodpercig.

 
 • Most számoljuk a törlesztőrészleteket.
 • Most számoljuk, hogy mennyit kell összesen visszafizetned.
 • Most számoljuk a teljes hiteldíj mutatókat.
promóció